Japonski omlet w innej odslonie
4 porcje
Średnie
Japonska om-soba (japonski omlet z makaronem) ale w moim wydaniu zamiast makaronu jest makaron z cukini
Składniki
120 g Makaron z cukini
30 g Kapusta stozkowa
30 g Kiełki fasoli
30 g Cebula
30 g Żółta papryka
30 g Szparagi
3 łyżka Sos sojowy
1 łyżka Sake
4 łyżka Koncentrat pomidorowy
2 szt. Jajka
2 łyżka Majonez
2 łyżka Ketchup
Japonski omlet w innej odslonie
Japonski omlet w innej odslonie
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Na poczatku przygotwac makaron z cukini mozna użyć tarki albo noża. Na patelnie wrzucic cebule, papryke, szparagi podsmażyć nastepnie dodajemy makaron z cukini, kapuste i kiełki wszystko nadal podsmażamy pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, sos sojowy i sake. Pod czas gdy to sie gotuje do miseczki rozbijamy dwa jajka i nastepnie nasz mix z jajek podsmazamy na patelni ( jak nalesnika) gdy jajka sie zetna dajemy nasze podsmażone warzywa i zawijamy w omlet. Na ozdobe na góre dajemy majonez i ketchup.
Komentarze