Kalmary w panierce
 
                                            2 porcje
20 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Kalmary w panierce
Kalmary w panierce
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
 
                        Kalmary oczyszczamy, kroimy w krążki o szerokości około 1 cm i solimy.
Każdy kawałek moczymy w lekko ubitym jajku i panierujemy w ryżowej mące. 
Zobacz też: przepis na kalmary pak choi.
 
                        Kalmary wrzucamy na mocno rozgrzany olej z pestek winogron i smażymy koło 3 minut z każdej strony do złotego koloru.
Zobacz: płyty grzewcze Bosch.
 
                        Wyciągamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć tłuszcz i dodajemy odrobinę świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Podajemy ze świeżą bazylią.
Możemy podawać z ulubionym sosem czosnkowym lub szparagami.
-thumb.webp) 
                             
                             
                 
                 
     
                     
                     
     
                     
     
         
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze