Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kanapka Lew to propozycja na pyszne i pożywne śniadanie dla dzieci.

Składniki

1 szt. kromka chleba pełnoziarnistego
1/2 łyżeczka masło
2 szt. plasterek żółtego sera
1 szt. jajko
1/3 szt. marchewka
1/2 szt. plasterek szybki drobiowej
1/4 szt. czerwona papryka
1 garść zielona pietruska lub sałata

Opis wykonania

Na masełku robimy jajecznicę z 1 jajka, to będzie grzywa naszego lwa. Z chleba wycinamy głowę. Z szynki oczy, a źrenice z sera lub białka. Z żółtego sera wycinamy korpus lwa i ogon. Marchewkę obieramy i kroimy w cienkie słupki – to będą nogi, oraz kilka plasterków marchewki na końcówkę ogona. Lwa układamy na trawie zrobionej z natki lub sałaty. Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych