Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:

Składniki

masło klarowane
karp
cebula
sól
pieprz biały

Opis wykonania

Wypatroszonego karpia myjemy i oczyszczamy nożem z łusek (skrobiemy od strony ogona do głowy). Odcinamy płetwy, kroimy rybę w dzwonka. Ponownie myjemy i suszymy papierowym ręcznikiem. Oprószamy solą, pieprzem i zasypujemy pokrojoną w piórka cebulą. Odstawiamy na 24h.

Rozgrzewamy mocno patelnię na płycie grzewczej, dodajemy odrobinę masła klarowanego i smażymy rybę przez minutę z dwóch storn, żeby zamknąć smak w środku.

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.

Bosh Logo
Bosh

Następnie przekładamy karpia na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Podsmażamy na patelni cebulkę i kładziemy na rybie.

Tuż przed podaniem pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 170 stopniach przez 10 minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy