Karp pieczony

4 porcje
30 min
Łatwe
2.33 (Liczba ocen: 3)
Składniki
Wartości odżywcze
Karp pieczony
Karp pieczony
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Karpia umyj, osusz ręcznikiem, lekko natnij skórę i odetnij głowę.
Warzywa umyj, obierz i zetrzyj na tarce. Pora pokrój w półplasterki.
Porada
Aby zapobiec przypieczeniu skórki oraz warzyw możesz przykryć całe danie folią aluminiową lub upiec karpia w rękawie.

W brytfance ułóż wymieszane ze sobą warzywa oraz liście laurowe.
Na warzywach ułóż tuszkę karpia. Do środka włóż masło, majeranek oraz plasterki sparzonej cytryny. Całość posyp solą i pieprzem.
Karpia piecz w 180 stopniach przez około 30 minut.
Komentarze