Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Lekki deser, który nie tylko świetnie smakuje, ale również nasyci

Składniki

1/2 szklanka kasza kuskus
20 dkg żurawina suszona
100 g jogurt naturalny
1/2 szt. pomarańcza
1/4 szt. cytryna
2 łyżka miód (płynny)

Opis wykonania

1. Do kaszy kuskus wrzucamy żurawinę zalewamy wrzątkiem i postępujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Do miseczki wciskamy sok z pomarańczy i cytryny dodajemy jogurt i miód. Wszystko dokładnie mieszamy. 3. Gdy kasza jest już gotowa przekładamy ja do salaterek i zalewamy naszym sosem dekorując plasterkami pomarańczy.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Małgorzata
Uwielbiam kukskus na słodko i jem go zwykle na śniadanie. A połączenie kukskusu i pomarańczy oraz jogurtu jest wyśmienite.