Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Kaszotto z porem i kiszoną cytryną

Opis wykonania

Recepta na udaną, lekką kolację.

Kiszoną cytrynę oczyść z miąższu, a skórkę pokrój w drobną kostkę. Zioła posiekaj. Pora pokrój w półplasterki.
Zagrzej bulion. W drugim garnku rozgrzej oliwę i podsmaż pora, aż zmięknie. Wsyp kaszę. Wymieszaj, aż połączy się z oliwą.
Wlej białe wino i mieszaj aż się wchłonie. Następnie dolewaj bulion po jednej łyżce wazowej cały czas mieszając. Powtarzaj czynność, aż kasza wchłonie daną porcję płynu.
Pod koniec przypraw solą i pieprzem. Dodaj świeże zioła i kiszoną cytrynę. Wymieszaj.
Odstaw z ognia, dodaj parmezan. Dobrze wymieszaj. Podawaj gorące.