Kaszotto z porem i kiszoną cytryną

4 porcje
40 min
Średnie
Składniki
Kaszotto z porem i kiszoną cytryną
Kaszotto z porem i kiszoną cytryną
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kiszoną cytrynę oczyść z miąższu, a skórkę pokrój w drobną kostkę. Zioła posiekaj. Pora pokrój w półplasterki. Zagrzej bulion. W drugim garnku rozgrzej oliwę i podsmaż pora, aż zmięknie. Wsyp kaszę. Wymieszaj, aż połączy się z oliwą. Wlej białe wino i mieszaj aż się wchłonie. Następnie dolewaj bulion po jednej łyżce wazowej cały czas mieszając. Powtarzaj czynność, aż kasza wchłonie daną porcję płynu. Pod koniec przypraw solą i pieprzem. Dodaj świeże zioła i kiszoną cytrynę. Wymieszaj. Odstaw z ognia, dodaj parmezan. Dobrze wymieszaj. Podawaj gorące.
Komentarze