Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

4 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszne połączenie kaszy pęczak z grzybami prawdziwkami. Doskonałe jednogarnkowe jedzenie. Świetne na chłodny dzień.

Składniki

1 szklanka kasza pęczak
50 dkg borowiki
1 szt. cebula
2 szt. czosnek
1 szklanka białe wino
1 szczypta sol
1 szczypta pieprz
1 garść ser parmezan
1 szklanka bulion warzywny

Opis wykonania

Gotujemy bulion warzywny. Smażymy na patelni cebulę, dodajemy pokrojone grzyby( możemy dodać suszonych , jak ktoś ma) . Przekładamy grzyby i cebule do średniego garnka, dusimy zalewając wcześniej przygotowanym bulionem. Dodajemy kasze pęczak i dusimy. Dodajemy pieprz, sól. Po 20 minutach, wlewamy szklankę wina i dusimy dalej. Kiedy kasza uzyska odpowiednią miękkość wsypujemy garść parmezanu,Zostawiamy na 5 minut pod przykryciem
Oceń przepis
Średnia ocen: 4, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Idealna zupa na wieczór filmowy w domu.
fiziowaaa
Pierwszy raz robiłam i przyznam, że wyszło naprawdę smaczne