Kaszutto z prawdziwkami
3 porcje
60 min
Średnie
4 (Ilość ocen: 1)
Pyszne połączenie kaszy pęczak z grzybami prawdziwkami. Doskonałe jednogarnkowe jedzenie. Świetne na chłodny dzień.
Składniki
1 szklanka kasza pęczak
50 dkg borowiki
1 szt. cebula
2 szt. czosnek
1 szklanka białe wino
1 szczypta sol
1 szczypta pieprz
1 garść ser parmezan
1 szklanka bulion warzywny
Kaszutto z prawdziwkami
Kaszutto z prawdziwkami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Gotujemy bulion warzywny. Smażymy na patelni cebulę, dodajemy pokrojone grzyby( możemy dodać suszonych , jak ktoś ma) . Przekładamy grzyby i cebule do średniego garnka, dusimy zalewając wcześniej przygotowanym bulionem. Dodajemy kasze pęczak i dusimy. Dodajemy pieprz, sól. Po 20 minutach, wlewamy szklankę wina i dusimy dalej. Kiedy kasza uzyska odpowiednią miękkość wsypujemy garść parmezanu,Zostawiamy na 5 minut pod przykryciem
Komentarze