Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bardzo łatwy i szybki w wykonaniu słodki obiad.

Składniki

1 kostka twarogu tłustego
1/2 szklanki mąki pszennej
1 jajko
Szczypta soli
Opcjonalnie dowolne owoce jagodowe świeże lub mrożone

Opis wykonania

Ser przełóż do miski, dodaj jajko i sól. Wszystko razem rozgnieć widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków.

Następnie powoli dodawaj mąkę i wyrabiaj ciasto. Gotowe ciasto nie powinno się kleić do rąk i ładnie formować.

Porada

Do twarogu możesz dodać również cukier waniliowy lub ½ laski wanilii.



Bosh Logo
Bosh

Ciasto podziel na 3 części i z każdej uformuj wałek. Następnie każdy pokrój na mniejsze kawałki.

Kluski gotuj w osolonym wrzątku około 2 minuty od wypłynięcia.

Kluski możesz podawać z całymi luz lub zmiksowamymi owocami.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Klasyczne danie dziecięcych lat, ja wolę robić z masy cieniutki wałeczek i potem prostokątne kawałki, następnie już tylko cynamon, cukier i jest mniam!
Monka
Bardzo lubię leniwe Pyszne
Ewusia1222
Klasyka na deser
anlovi
Klasyczne kluski, super komponują się z borówkami.
zielone_obloczki
Bardzo dobre i proste w wykonaniu 🙂