


Koktajl wyróżnia się delikatnym i słodkim smakiem, który zasmakuje każdemu.
Koktajl z pietruszki z łatwością zaspokoi pragnienie i skutecznie nawodni organizm. Jest to również znakomity sposób, aby pod osłoną delikatnej słodyczy przemycić i zwiększyć ilość spożywanych warzyw.
Pietruszkę obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Gotuj na parze lub w wodzie przez kilka minut. Korzeń musi lekko zmięknąć, aby łatwiej można było go zmiksować. Jabłko i gruszki pokrój na ósemki. Usuń gniazda nasienne. Gdy pietruszkę będzie można łatwo wbić widelec przełóż wszystkie składniki do pojemnika blendera i zmiksuj na gładko.
Jeśli posiadasz wyciskarkę wolnoobrotową nie musisz gotować pietruszki – możesz dodać ją surową.
Zamiast soku z cytryny do koktajlu możesz dodać całą pomarańczę lub połówkę grejpfruta.
Jeśli koktajl jest zbyt słodki możesz dodać do niego łodygę selera naciowego.