Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Lekkie mini serniczki z orzeźwiającymi musami owocowymi :)

Składniki

120 g Ciastka owsiane
5 łyżka Wiórki kokosowe
100 g Olej kokosowy roztopiony
800 g Ser ricotta bądź twaróg chudy
3 szt. Jajka
1 szt. Laska wanilii
120 g Ksylitol
2 szt. Mango
8 szt. Listki mięty
0,5 kg Truskawki
8 szt. Listki melisy

Opis wykonania

Ciastka z masłem i wiórkami rozdrabniamy w malakserze Ser, wanilię, jajka i ksylitol zmiksować do otrzymania gładkiej masy. Nie miksować zbyt długo, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy serowej - napowietrzone serniczki mocno urosną a potem opadną. Szykujemy papilotki, dno każdej wypełniamy masa ciasteczkową, na nią wykladamy masę serową (tak by zostawić miejsce na mus) wkładamy do piekarnika na 30 min (180 stopni) Mus 1 : 2 mango i mięte blendujemy Mus 2: truskawki z melisa blendujemy Mus nakładamy na wystygnięte serniczki i ozdabiamy listkiem mięty bądź melisy :) (na koniec opcjonalnie można dodać żurawinę suszona - nie kandyzowaną! )

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych