Kolorowe kaszotto
                                            4 porcje
60 min
Łatwe
                    zdrowe i pożywne danie 
                
                Składniki
2 szklanka kasza krakowska
                                                            1 szt. pierś z kurczaka
                                                            3 szt.  marchewki małe
                                                            1 szt. burak 
                                                            1/2 szt. seler
                                                            3 szczypta czosnek
                                                            1 szt. czerwona cebula
                                                            1 szczypta sól
                                                            1 szczypta pieprz
                                                            1 szczypta kostka bulionowa
                                                            1 szczypta zioła prowansalskie
                                                    Kolorowe kaszotto
Kolorowe kaszotto
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kaszę krakowską ugotować według przepisu na opakowaniu. Warzywa ugotować w łupinach. Filet z kurczaka umyć i osuszyć. Pokroić w kostkę i udusić w bulionie.Dodać pokrojoną cebulę, zioła prowansalskie , przeciśnięty czosnek. Ugotowane warzywa obrać i pokroić w kosteczkę.Do kurczaka dodać kaszę i warzywa.Doprawić pieprzem, delikatnie wymieszać.Posypać zieleniną. Smacznego.
                            
Komentarze