Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
zdrowe i pożywne danie

Składniki

2 szklanka kasza krakowska
1 szt. pierś z kurczaka
3 szt. marchewki małe
1 szt. burak
1/2 szt. seler
3 szczypta czosnek
1 szt. czerwona cebula
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
1 szczypta kostka bulionowa
1 szczypta zioła prowansalskie

Opis wykonania

Kaszę krakowską ugotować według przepisu na opakowaniu. Warzywa ugotować w łupinach. Filet z kurczaka umyć i osuszyć. Pokroić w kostkę i udusić w bulionie.Dodać pokrojoną cebulę, zioła prowansalskie , przeciśnięty czosnek. Ugotowane warzywa obrać i pokroić w kosteczkę.Do kurczaka dodać kaszę i warzywa.Doprawić pieprzem, delikatnie wymieszać.Posypać zieleniną. Smacznego.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych