Kolorowe kaszotto
4 porcje
60 min
Łatwe
zdrowe i pożywne danie
Składniki
2 szklanka kasza krakowska
1 szt. pierś z kurczaka
3 szt. marchewki małe
1 szt. burak
1/2 szt. seler
3 szczypta czosnek
1 szt. czerwona cebula
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
1 szczypta kostka bulionowa
1 szczypta zioła prowansalskie
Kolorowe kaszotto
Kolorowe kaszotto
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kaszę krakowską ugotować według przepisu na opakowaniu. Warzywa ugotować w łupinach. Filet z kurczaka umyć i osuszyć. Pokroić w kostkę i udusić w bulionie.Dodać pokrojoną cebulę, zioła prowansalskie , przeciśnięty czosnek. Ugotowane warzywa obrać i pokroić w kosteczkę.Do kurczaka dodać kaszę i warzywa.Doprawić pieprzem, delikatnie wymieszać.Posypać zieleniną. Smacznego.
Komentarze