Konfitura z jagód
![Konfitura z jagód](https://akademiasmaku.pl/storage/7833/conversions/konfitura-z-jagod-5015-single.webp)
4 porcje
120 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Konitura z jagód świetnie komponuje się z pieczywem, naleśnikami czy goframi. Pondto możesz ją wykorzystać do zrobienia pączków lub ciasta.
Składniki
1,5 kg - jagód mrożonych
500 g - cukru
Konfitura z jagód
Konfitura z jagód
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/10014/conversions/eggboEz6prQU5p-thumb.webp)
Jagody rozmrażamy, wkładamy do garnka i zasypujemy cukrem.
Odstawiamy na 2 godziny.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/10015/conversions/kmtVmpSC7V9q5K-thumb.webp)
Wykładamy jagody na płytę grzewczą i gotujemy 30 min na wolnym ogniu.
Schładzamy i odstawiamy na noc do lodówki.
Porada
Masz duże i niestandardowe garnki, które nie mieszczą się na polach grzewczych płyty? To już nie problem! Dzięki funkcji FlexInduction możesz łączyć pola grzewcze i tworzyć strefy gotowania.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/10016/conversions/OlE1KeF04ZaAcR-thumb.webp)
Na drugi dzień przesmażamy konfiturę przez 40 min na wolnym ogniu, mieszając, żeby nie przywarła do garnka.
Komentarze