Konfitura z jagód
4 porcje
120 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Konitura z jagód świetnie komponuje się z pieczywem, naleśnikami czy goframi. Pondto możesz ją wykorzystać do zrobienia pączków lub ciasta.
Składniki
1,5 kg - jagód mrożonych
500 g - cukru
Konfitura z jagód
Konfitura z jagód
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Jagody rozmrażamy, wkładamy do garnka i zasypujemy cukrem.
Odstawiamy na 2 godziny.
Wykładamy jagody na płytę grzewczą i gotujemy 30 min na wolnym ogniu.
Schładzamy i odstawiamy na noc do lodówki.
Porada
Masz duże i niestandardowe garnki, które nie mieszczą się na polach grzewczych płyty? To już nie problem! Dzięki funkcji FlexInduction możesz łączyć pola grzewcze i tworzyć strefy gotowania.
Na drugi dzień przesmażamy konfiturę przez 40 min na wolnym ogniu, mieszając, żeby nie przywarła do garnka.
Komentarze