Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

120 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 2)


Do tej potrawy użyjesz:
Konitura z jagód świetnie komponuje się z pieczywem, naleśnikami czy goframi. Pondto możesz ją wykorzystać do zrobienia pączków lub ciasta.

Składniki

1,5 kg - jagód mrożonych
500 g - cukru

Opis wykonania

1

Jagody rozmrażamy, wkładamy do garnka i zasypujemy cukrem.

Odstawiamy na 2 godziny.

2

Wykładamy jagody na płytę grzewczą i gotujemy 30 min na wolnym ogniu.

Schładzamy i odstawiamy na noc do lodówki.

Porada

Masz duże i niestandardowe garnki, które nie mieszczą się na polach grzewczych płyty? To już nie problem! Dzięki funkcji FlexInduction możesz łączyć pola grzewcze i tworzyć strefy gotowania.



Bosh Logo
Bosh
3

Na drugi dzień przesmażamy konfiturę przez 40 min na wolnym ogniu, mieszając, żeby nie przywarła do garnka.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Cudowny smak lata!
Lalaxo
moje ulubione. idealne do naleśników czy po prostu do kanapek
Bacardi
Pycha, idealny dodatek do naleśników
fiziowaaa
I od razu ląduje na kanapeczkach
Aleksandra J
Świetna konfitura ☺️