Kotlet szwajcarski z serem i pesto jarmużowym
2 porcje
40 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Kotlet szwajcarski z serem i pesto jarmużowym
Kotlet szwajcarski z serem i pesto jarmużowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Pesto:
Do blendera przełóż jarmuż, dodaj oliwę, sok z cytryny, parmezan, czosnek, orzechy, miód, sól, pieprz i połowę wody. Całość zblenduj do ulubionej konsystencji.
Mięso rozbij cienko. Na środku ułóż plastry sera i łyżkę pesto.
Mięso złóż na pół, obtocz w mące, roztrzepanym jajku doprawionym solą i pieprzem i w bułce tartej.
Porada
Krojenie i siekanie to czasochłonne czynności. Możesz wykonać je szybciej przy pomocy uniwersalnego rozdrabniacza do blendera ręcznego marki Bosch.
Rozgrzej płytę grzewczą i smaż na maśle klarowanym lub oleju, z każdej strony na złoty kolor.
Kotlet szwajcarski będzie świetnie komponował się z puree.
Komentarze