Kotlet szwajcarski z serem i pesto jarmużowym
![Kotlet szwajcarski z serem i pesto jarmużowym](https://akademiasmaku.pl/storage/7856/conversions/kotlet-szwajcarski-z-serem-i-pesto-jarmuzowym-5040-single.webp)
2 porcje
40 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Kotlet szwajcarski z serem i pesto jarmużowym
Kotlet szwajcarski z serem i pesto jarmużowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/10096/conversions/ggF2ygMGhoJHc4-thumb.webp)
Pesto:
Do blendera przełóż jarmuż, dodaj oliwę, sok z cytryny, parmezan, czosnek, orzechy, miód, sól, pieprz i połowę wody. Całość zblenduj do ulubionej konsystencji.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/10097/conversions/sp9t1YdkiElNVR-thumb.webp)
Mięso rozbij cienko. Na środku ułóż plastry sera i łyżkę pesto.
Mięso złóż na pół, obtocz w mące, roztrzepanym jajku doprawionym solą i pieprzem i w bułce tartej.
Porada
Krojenie i siekanie to czasochłonne czynności. Możesz wykonać je szybciej przy pomocy uniwersalnego rozdrabniacza do blendera ręcznego marki Bosch.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/10098/conversions/AWY0C18o72sGAZ-thumb.webp)
Rozgrzej płytę grzewczą i smaż na maśle klarowanym lub oleju, z każdej strony na złoty kolor.
Kotlet szwajcarski będzie świetnie komponował się z puree.
Komentarze