Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Kotlet szwajcarski z serem i pesto jarmużowym

Opis wykonania

Kotlet szwajcarski, inaczej Cordon bleu, to bardzo popularne danie. Tym razem namawiam Was do zamiany szynki na pesto z jarmużu. Z pewnością wersja z pesto będzie świeża w smaku i atrakcyjna wizualnie.

Kotlet szwajcarski z serem i pesto jarmużowym - krok 1

Pesto:

Do blendera przełóż jarmuż, dodaj oliwę, sok z cytryny, parmezan, czosnek, orzechy, miód, sól, pieprz i połowę wody. Całość zblenduj do ulubionej konsystencji.

Kotlet szwajcarski z serem i pesto jarmużowym - krok 2

Mięso rozbij cienko. Na środku ułóż plastry sera i łyżkę pesto.

Mięso złóż na pół, obtocz w mące, roztrzepanym jajku doprawionym solą i pieprzem i w bułce tartej.

Kotlet szwajcarski z serem i pesto jarmużowym - krok 3

Smaż na maśle klarowanym lub oleju, z każdej strony na złoty kolor.

Kotlet szwajcarski będzie świetnie komponował się z puree.