Kotlety jajeczne z tuńczykiem i orzechami
1 porcje
50 min
Średnie
Pyszne i sycące, białkowo-tłuszczowe śniadanie, które króluje u mnie każdego ranka.
Składniki
4 szt. 4 jajka (240g)
10 g Wiórki kokosowe
65 g Tuńczyk w sosie własnym z puszki
1 szczypta Pieprz
1 szczypta Kurkuma
20 g Orzechy laskowe
Kotlety jajeczne z tuńczykiem i orzechami
Kotlety jajeczne z tuńczykiem i orzechami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Trzy jajka gotujemy na twardo, studzimy, ugniatamy widelcem, dodajemy tuńczyka, wiórki, orzechy, jedno surowe jajko i przyprawy.
Dokładnie mieszamy i zwilżoną ręką formujemy kotlety. Wkładamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy na papierze pergaminowym w 180 stopniach ok 30 min, w połowie przywracamy. Dodatki według gustu.
Komentarze