Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Kotlety jajeczne z tuńczykiem i orzechami

Kotlety jajeczne z tuńczykiem i orzechami
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

50 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszne i sycące, białkowo-tłuszczowe śniadanie, które króluje u mnie każdego ranka.

Składniki

4 szt. 4 jajka (240g)
10 g Wiórki kokosowe
65 g Tuńczyk w sosie własnym z puszki
1 szczypta Pieprz
1 szczypta Kurkuma
20 g Orzechy laskowe

Opis wykonania

Trzy jajka gotujemy na twardo, studzimy, ugniatamy widelcem, dodajemy tuńczyka, wiórki, orzechy, jedno surowe jajko i przyprawy.

Dokładnie mieszamy i zwilżoną ręką formujemy kotlety. Wkładamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy na papierze pergaminowym w 180 stopniach ok 30 min, w połowie przywracamy. Dodatki według gustu.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych