Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Dla odmiany, kotlety kalafiorowe są bardzo łatwe w wykonaniu, i doskonale smakują z sosem grzybowym. Można też je podawać z innymi warzywami.

Składniki

1 szt. Kalafior średni
2 szt. jajko
1\2 szklanka Bułka tarta
2 szczypta Pieprz
3 szczypta Sól

Opis wykonania

Kalafior ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem 1\2 łyżeczki cukru. Po ugotowaniu wystudzony kalafiora zetrzeć na tarce o grubych oczkach,dodać jajka bułkę tartą i przyprawić do smaku, następnie formować kulki i obtaczać w tartej bułce, smażyć na złoto na rozgrzanym oleju.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych