Kotlety z kaszy jęczmiennej z cebulką

4 porcje
Średnie
Składniki
Wartości odżywcze
Kotlety z kaszy jęczmiennej
Kotlety z kaszy jęczmiennej
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Posiekaną na drobno cebulę usmażyć na rozgrzanym oleju, pod koniec smażenia przyprawić solą i pieprzem. Kaszę ugotować (15 min.). Ostudzoną kaszę wsypać do miski, wbić jajko, dodać cebulę i pozostałe składniki. Wyrobić masę, spróbować czy jest dobrze przyprawiona. Formować małe kotlety, często maczając ręce w wodzie, a następnie obtaczać je w bułce tartej (jeśli masa będzie się rozpadać można dodać trochę więcej bułki tartej lub mąki). Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Ostrożnie przekręcać na drugą stronę łopatką. Podawać z sosem i surówką.
Komentarze