Krakersy z pastą z bobu i prażonego słonecznika
4 porcje
20 min
Średnie
Łatwa w przygotowaniu przekąska na domowe imprezy, będzie smakowała zwłaszcza wegetarianom.
Składniki
Krakersy
1 szklanka Bób
2 łyżka Majonez
4 łyżka Słonecznik
1 łyżka Koperek
1 łyżka Natka Ppietruszki
Krakersy z pastą z bobu i prażonego słonecznika
Krakersy z pastą z bobu i prażonego słonecznika
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Bób, majonez, zieleninę i przyprawy i zieleninę zmiksować w malakserze. Na sam koniec dodać 2/3 wystudzonego słonecznika i jeszcze chwilę rozdrabniać, ale tak aby słonecznik był chrupiący i wyczuwalny. Za pomocą szprycy wyciskać porcje pasty na krakersy. Posypać pozostałym słonecznikiem. Smacznego! Rady: poza sezonem można użyć bobu z puszki lub mrożonego
Komentarze