Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


KREM DYNIOWO - SEROWY Z KURCZAKIEM I GRZANKAMI

KREM  DYNIOWO - SEROWY Z  KURCZAKIEM  I   GRZANKAMI
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zupa dyniowa w postaci kremu jest idealna na jesienną porę roku,

Składniki

500 g dynia
200 g ziemniaki
150 g seler
50 g ser żółty
200 g upieczona pierś z kurczaka
1 l bulion warzywny
1 g sól, pieprz
1 szczypta papryka słodka
1 szt. czosnek
1 garść grzanki
2 łyżka oliwa
1 łyżka kolendra
1 łyżka śmietana 18%

Opis wykonania

Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka łącznie z pokrojonymi ziemniakami i selerem, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości, około 20 minut. Gdy warzywa są już miękkie blendujemy zupę na gładki krem, gdy by był zbyt gęsty dolewamy wody.. Doprawiamy do smaku, do gorącej zupy dodajemy część sera, przeciśnięty czosnek, śmietanę i mieszamy. Krem nalewamy do miseczek, posypujemy serem i kolendrą, dodajemy pokrojoną pierś z kurczaka i posypujemy grzankami. Zupę podajemy ciepłą. Smacznego.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Wygląda super, ciekawe jak smakuje :)