Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Krem soczewicowy na pomidorówce z jarmużem

Opis wykonania

Krem z soczewicy jest bardzo sycącym i rozgrzewającym daniem. W chłodne dni z pewnością będzie dobrym wyborem. To danie pełne smaku i zdrowych składników.

baner reklamowy maszynki do mielenia
Krem soczewicowy na pomidorówce z jarmużem - krok 1

Opłucz soczewicę i odsącz ją na sicie. Czosnek, chili i imbir drobno posiekaj, podsmaż na oliwie na złoty kolor. Następnie dodaj startą marchewkę startą, chwilę przesmaż, dodaj soczewicę i ponownie przesmaż.

Krem soczewicowy na pomidorówce z jarmużem - krok 2

Całość zalej wodą, gotuj 5-8 min na wolnym ogniu, dodaj pomidory i ponownie zagotuj.

Zupę dopraw solą i pieprzem, a na koniec zblenduj.

Krem soczewicowy na pomidorówce z jarmużem - krok 3

Obrany z łodyg jarmuż porwij na mniejsze części i przelej wrzątkiem.

W głębokim talerzu ułóż na brzegu jarmuż, a zupę wlej na środek.