Krem z cebuli
4 porcje
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Pyszna zupa cebulowa.
Składniki
cebula
masło
serek topiony
bulion
szczypiorek
sól, pieprz
chleb
Krem z cebuli
Krem z cebuli
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Cebulę kroimy w piórka. W garnku rozpuszczamy masło i smażymy cebulę do miękkości około 15 minut. Uważając by się nie przypaliła (dodawać masła lub podlewać bulionem). Gdy cebula będzie już miękka, dodać szklankę bulionu i serek topiony. Gotować do rozpuszczenia serka i zmiksować. Następnie przygotować grzanki ( chleb pokroić w kostkę i prażyć na suchej patelni z dodatkiem ulubionych przypraw). Do zupy dodać resztę bulionu, przyprawić. Przygotować szczypiorek i tarty ser do posypania na górę.
Komentarze