Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszna zupa cebulowa.

Składniki

cebula
masło
serek topiony
bulion
szczypiorek
sól, pieprz
chleb

Opis wykonania

Cebulę kroimy w piórka. W garnku rozpuszczamy masło i smażymy cebulę do miękkości około 15 minut. Uważając by się nie przypaliła (dodawać masła lub podlewać bulionem). Gdy cebula będzie już miękka, dodać szklankę bulionu i serek topiony. Gotować do rozpuszczenia serka i zmiksować. Następnie przygotować grzanki ( chleb pokroić w kostkę i prażyć na suchej patelni z dodatkiem ulubionych przypraw). Do zupy dodać resztę bulionu, przyprawić. Przygotować szczypiorek i tarty ser do posypania na górę.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy