Krem z kalarepy
![Krem z kalarepy](https://akademiasmaku.pl/storage/7682/conversions/krem-z-kalarepy-4855-single.webp)
4 porcje
75 min
Łatwe
3.75 (Ilość ocen: 4)
Składniki
Wartości odżywcze
Krem z kalarepy
Krem z kalarepy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9436/conversions/RwSzWpJREcd3TF-thumb.webp)
Kalarepę umyj, obierz, odetnij zdrewniałe końce i listki.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9437/conversions/dG0l39hCBVsWxP-thumb.webp)
Kalarepę pokrój w kostkę, a listki drobno posiekaj. Cebulę obierz i również drobno posiekaj.
W większym garnku podgrzej masło z oliwą, dodaj cebulę i zeszklij ją przez około 3–4 minuty, od czasu do czasu mieszając.
Następnie dodaj kalarepę wraz z liśćmi i duś na płycie grzewczej kolejne 5 minut.
Całość zalej bulionem, dodaj szczyptę cukru i gotuj do miękkości warzyw.
Porada
Jak przygotować jedwabiście gładkie puree? Wystarczy końcówka ProPuree do blendera ręcznego marki Bosch i perfekcyjne konsystencja gotowa!
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9438/conversions/X2o5FoUlFw5wKD-thumb.webp)
Zupę zmiksuj przy pomocy blendera, dodaj śmietanę i dopraw solą oraz pieprzem.
![4](https://akademiasmaku.pl/storage/9439/conversions/hgqelLc1S0tmUr-thumb.webp)
Zupę podawaj z posiekanym koperkiem.
Komentarze