Krem z kalarepy
4 porcje
75 min
Łatwe
3.6 (Ilość ocen: 5)
Składniki
Wartości odżywcze
Krem z kalarepy
Krem z kalarepy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kalarepę umyj, obierz, odetnij zdrewniałe końce i listki.
Kalarepę pokrój w kostkę, a listki drobno posiekaj. Cebulę obierz i również drobno posiekaj.
W większym garnku podgrzej masło z oliwą, dodaj cebulę i zeszklij ją przez około 3–4 minuty, od czasu do czasu mieszając.
Następnie dodaj kalarepę wraz z liśćmi i duś na płycie grzewczej kolejne 5 minut.
Całość zalej bulionem, dodaj szczyptę cukru i gotuj do miękkości warzyw.
Porada
Jak przygotować jedwabiście gładkie puree? Wystarczy końcówka ProPuree do blendera ręcznego marki Bosch i perfekcyjne konsystencja gotowa!
Zupę zmiksuj przy pomocy blendera, dodaj śmietanę i dopraw solą oraz pieprzem.
Zupę podawaj z posiekanym koperkiem.
Komentarze