Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Krem z pieczonej papryki i pomidorów z tymiankiem

Krem z pieczonej papryki i pomidorów z tymiankiem
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Krem z pieczonej papryki i pomidorów z tymiankiem

Składniki

4 szt. papryka czerwona
1 l pomidory
0,5 l bulion
2 szt. cebula
3 łyżka tymianek
1 szt. czosnek
2 szczypta sól
3 szczypta pieprz
1 łyżeczka papryka mielona
1 szt. mozzarella

Opis wykonania

Paprykę myjemy, kroimy na pół i pieczemy w nagrzanym piekarniku. Do gotującego się bulionu wrzucamy zeszkloną cebulę i przetarte pomidory, gotujemy. Upieczoną paprykę obieramy ze skórki i wrzucamy do gotującej się zupy. Blendujemy do uzyskania konsystencji kremu. Do smaku dodajemy pieprz, sól, mieloną paprykę, czosnek i tymianek. Podajemy z kulkami mozzarelli i listkami świeżego tymianku.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych