Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Krem z pomidorów pelati z soczewicą z puszki

Składniki

500 ml bulion
2 szt. pomidory pelati w puszce
2 szt. soczewica w puszce
1 łyżka jogurt naturalny
1 łyżka ziarna słonecznika lub inne ziarna
1 łyżka oliwa z peperoncino

Opis wykonania

Gotujemy uprzednio przygotowany bulion, dodajemy pomidory oraz soczewicę. Doprawiamy do smaku solą i jeżeli ktoś lubi to czymś ostrym: chilli, peperoncino, lub jakąś pastą paprykową. Zupę wylewamy do termosu i można zabrać do pracy.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Paulina24
Bardzo pożywna. Nasyci na długie godziny. Nie miałam soczewicy w puszce, ale dałam surową, pogotowałam wszystko razem trochę dłużej i też wyszło;)
Pafwvcio
Bardzo dobre polecam zrobić i samemu się przekonać.
Radosław
A co powiecie na dodatek grillowanych warzyw do tej zupy?
fiziowaaa
Super, pyszna wychodzi