Krem ze szparagów
4 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Krem ze szparagów
Krem ze szparagów
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Szparagi obieramy i odcinamy główki (podamy je w całości). Główki szparagów gotujemy na parze przez 5 minut.
Do garnka wkładamy łyżkę masła, dodajemy pokrojone w piórka szalotki i drobno pokrojone szparagi.
Smażymy ok. 3 min na małej mocy płyty grzewczej, następnie podlewamy 1/3 bulionu warzywnego, śmietaną i dusimy 15 min.
Porada
Ustawiasz temperaturę palnika na wyczucie? Nigdy więcej! Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz i utrzymasz właściwą moc grzania.
Miksujemy blenderem 3–5 min do uzyskania gładkiej masy.
Dolewamy resztę bulionu, doprawiamy solą pieprzem, gałką i świeżym tymiankiem, gotujemy jeszcze przez 3 minuty.
Komentarze