Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Krem ze szparagów

Opis wykonania

Krem ze szparagów to mistrzowski sposób na wykorzystanie sezonu szparagowego!

Krem ze szparagów - krok 1

Szparagi obieramy i odcinamy główki (podamy je w całości). Główki szparagów gotujemy na parze przez 5 minut.

Krem ze szparagów - krok 2

Do garnka wkładamy łyżkę masła, dodajemy pokrojone w piórka szalotki i drobno pokrojone szparagi.

Smażymy ok. 3 min na małej mocy płyty grzewczej, następnie podlewamy 1/3 bulionu warzywnego, śmietaną i dusimy 15 min.

Krem ze szparagów - krok 3

Miksujemy blenderem 3–5 min do uzyskania gładkiej masy.

Dolewamy resztę bulionu, doprawiamy solą pieprzem, gałką i świeżym tymiankiem, gotujemy jeszcze przez 3 minuty.

Bosch do kuchni