Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Krokiety jajeczne faszerowane kurczakiem i papryką

Krokiety jajeczne faszerowane kurczakiem i papryką
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kurczak z pieczarkami i papryką zawinięty w krokieta to pełnowartościowe i sycące danie obiadowe.

Składniki

4 szt. Jajka
250 g Pieczarki
1 szt. Papryka czerwona
50 g Filet piersi kurczaka
20 g Masło klarowane
1 szt. Mała cebula
2 łyżka Passata

Opis wykonania

Zaczynamy od przygotowania farszu. Podsmażamy cebule na 10g masła klarowanego dodajemy czosnek, Myjemy pieczarki, kroimy i dorzucamy do cebuli. Doprawiamy do smaku wedle uznania sól, pieprz, ostra papryka. Po usmażeniu odkładamy na talerz. Na pozostałych 10g masła podsmażamy paprykę i kurczaka. Doprawiamy ulubionymi przyprawami. Wrzucamy wcześniej przygotowane pieczarki dodajemy passate. Mieszamy odkładamy na bok. Jajka roztrzepujemy jak na omlet. Doprawiamy pieprz, sól. Wylewamy cienką warstwę na patelnię. Powinniśmy uzyskać dosyć cienki naleśnik. Z 4 jajek wyjdzie 3-4 sztuki zależy od wielkości patelni. Tak przygotowane jajeczne naleśniki wypełniamy farszem i składamy jak krokiety. Możemy jeszcze wrzucić na patelnie w celu przysmażenia. Średnie marko 40g białko, 35-40g tłuszczy, śladowe ilości węglowodanów z warzyw. Doskonałe na śniadanie białkowo-tłuszczowe.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Pafwvcio
Dobry posiłek do pracy, polecam.
Marta
Pyszne i na bardzo długo syci.