Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Kukurydziane naleśniki z tuńczykiem

Opis wykonania

Ciekawy i pyszny pomysł na naleśniki z rybą. Polecam wszystkim, są przepyszne!

Ciasto na naleśniki: W misce umieścić: mąkę kukurydzianą, jajko, mleko, wodę, kurkumę, 1/2 łyżeczkę oregano i bazylii, szczyptę soli i zmiksować. Na patelni rozgrzać oliwę. Chochelką nakładać cienką warstwę ciasta i rozprowadzić po całej patelni. Przewrócić na drugą stronę w momencie kiedy brzegi się zetną. Powtarzamy czynność. Farsz: Cebulę pokroić w piórka, czosnek drobno posiekać. Suszone pomidory wyjmujemy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki. Tuńczyka odsączamy z wody. W rondelku rozgrzewamy niewielką ilość oleju z pomidorów i podsmażamy cebulę i czosnek. Kiedy cebula się przeszkli dodajemy szpinak. Smażymy do momentu jak szpinak zmniejszy swoją objętość. Po tym czasie dodajemy pomidory oraz tuńczyka. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, ostrą papryką oraz ziołami: bazylia, oregano i tymianek. Na każdego naleśnika nakładamy solidną łyżkę farszu, zawijamy i podpiekamy na rozgrzanej suchej patelni. Smacznego!