Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Kurczak w chrupiącej skórce z dodatkiem czosnku, który po upieczeniu zyskuje zupełnie nowy delikatny smak. To propozycja na pyszne i bardzo proste w przygotowaniu danie obiadowe dla całej rodziny.

Składniki

8 podudzi (pałek) kurczaka
1 główka czosnku
1 cebula
1 łyżeczka tymianku
2 łyżki mąki
1 łyżka oleju
1 szklanka bulionu jarzynowego
1/2 szklanki tartego parmezanu
Sól, pieprz do smaku

Opis wykonania

Na patelni rozgrzej olej. Dodaj kurczaka oprószonego solą i pieprzem. Podsmaż na brązowy kolor z każdej strony.

Dodaj cebulę pokrojoną w piórka i obrane ząbki czosnku. Smaż, aż cebula będzie miękka.

Składniki posyp tymiankiem i mąką. Gotuj ok. 2 minuty.

Wlej bulion, gotuj na płycie grzewczej 5 minut. Dopraw solą, pieprzem i startym parmezanem.

Porada

Para i ciepło to duet idealny! Dlatego piekarnik marki Bosch z dodatkiem pary to gwarancja miękkich i soczystych potraw.

Bosh Logo
Bosh

Kurczaka z sosem przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 15 minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Pafwvcio
Kurczak jak kurczak - bardzo dobry, czosnek też, prosty i szybki przepis.