Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

55 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Kurczak pieczony z ziemniakami i aromatycznymi ziołami. Przygotowane w ten sposób mięso jest miękkie a ziemniaki złociste i chrupiące.

Składniki

4 udka z kurczaka
1 kg ziemniaków
4 pomidory
1 pęczek rozmarynu
1 pęczek tymianku
1 główka czosnku
100 g zielonych oliwek
100 ml oliwy z oliwek
Sól, pieprz i słodka papryka do smaku

Opis wykonania

Udka oczyść, umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Posyp solą, pieprzem i słodką papryką.

Ziemniaki obierz i pokrój na mniejsze części. Pomidory pokrój w ćwiartki. Odetnij górną część główki czosnku.

Na blaszce do pieczenia ułóż udka, ziemniaki, pomidory, oliwki, główkę czosnku oraz świeże zioła.

Skrop obficie oliwą z oliwek.

Porada

Upieczenie kruchego i soczystego mięsa może być problematyczne. Jest na to sposób! Skorzystaj z termosondy PerfectRoast w piekarnikach marki Bosch.

Bosh Logo
Bosh

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz ok. 40 minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych