Kushi z jajem przepiórczym
4 porcje
Średnie
Kasza z jajem przepiórczym w nori to bardzo zdrowe i piękne połączenie kuchni polskiej i japońskiej.
Składniki
2 szt. Nori
1∕2 szklanka Kasza jęczmienna
6 szt. Jaja przepiórcze
Wasabi
Szczypiorek
Sushi Su
Kushi z jajem przepiórczym
Kushi z jajem przepiórczym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Gotuj kaszę przez 10-12 minut (1∕2 szklanki na 1 szklankę wody) i odstaw na około 10 minut aby doszła. Przełóż do drewnianej miseczki dopraw 3 łyżkami Sushi Su.
Połóż nori błyszczącą stroną na zewnątrz, na 3∕4 arkusza nałóż kaszę, wasabi, ułóż jajka, szczypior i zwiń. Roluj delikatnie. Bardzo ostrym nożem pokrój na porcje.
Komentarze