Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kasza z jajem przepiórczym w nori to bardzo zdrowe i piękne połączenie kuchni polskiej i japońskiej.

Składniki

2 szt. Nori
1∕2 szklanka Kasza jęczmienna
6 szt. Jaja przepiórcze
Wasabi
Szczypiorek
Sushi Su

Opis wykonania

Gotuj kaszę przez 10-12 minut (1∕2 szklanki na 1 szklankę wody) i odstaw na około 10 minut aby doszła. Przełóż do drewnianej miseczki dopraw 3 łyżkami Sushi Su. Połóż nori błyszczącą stroną na zewnątrz, na 3∕4 arkusza nałóż kaszę, wasabi, ułóż jajka, szczypior i zwiń. Roluj delikatnie. Bardzo ostrym nożem pokrój na porcje.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych