Lasagne na słodko z dynią
4 porcje
90 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Lasagne na słodko z dynią
Lasagne na słodko z dynią
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Dynię kroimy w kostkę, smażymy na maśle . Gdy dynia zmięknie dodajemy miód, przyprawy i mieszamy. Smażymy do czasu aż przyprawy uwolnią swój aromat. Żurawinę zalewamy wrzątkiem. Odcedzamy i dokładamy do dyni. Płaty lasagne gotujemy po 3 -5 minut. Wyciągamy i hartujemy w zimnej wodzie. Pół kostki masła ucieramy z cukrem na puch. cały czas miksując dodajemy sok z cytryny, jajka i budyń. Powoli dokładamy twaróg. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Układamy kolejno warstwami masę twarogową, makaron, dynię z żurawiną, makaron. Ostatnią warstwą ma być masa twarogowa. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni C przez ok. 45 minut. Przed podaniem można polać kwaśną śmietaną i posypać cynamonem.
Komentarze