Leczo ze szparagami
4 porcje
Średnie
Kiedy jest lato i mamy dostęp do dobrej cukinii, mogłabym w kółko jeść leczo, ale zawsze staram się je jakoś urozmaicić np: dodając szparagi.
Składniki
2 szt. cebula
4 szt. papryka
3 szt. młoda cukinia (mała)
1 szt. szparagi (pęczek)
0,5 l passata pomidorowa
1 szt. ząbek czosnku
2 szczypta imbir, ostra papryka, kurkuma i rozmaryn
Leczo ze szparagami
Leczo ze szparagami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Cebule obieramy i kroimy w plasterki. Podsmażamy. W międzyczasie czyścimy i kroimy paprykę w kostkę. Podsmażamy. Po chwili dodajemy pokrojoną w talarki cukinię, przetarty przez praskę czosnek, obrane, pokrojone na kawałki szparagi i przyprawy. Jeśli jest za gęste, można dodać wody. Kiedy warzywa będą miękkie dodajemy oliwę, pomidory i dusimy jeszcze kilka minut.
Komentarze