Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kiedy jest lato i mamy dostęp do dobrej cukinii, mogłabym w kółko jeść leczo, ale zawsze staram się je jakoś urozmaicić np: dodając szparagi.

Składniki

2 szt. cebula
4 szt. papryka
3 szt. młoda cukinia (mała)
1 szt. szparagi (pęczek)
0,5 l passata pomidorowa
1 szt. ząbek czosnku
2 szczypta imbir, ostra papryka, kurkuma i rozmaryn

Opis wykonania

Cebule obieramy i kroimy w plasterki. Podsmażamy. W międzyczasie czyścimy i kroimy paprykę w kostkę. Podsmażamy. Po chwili dodajemy pokrojoną w talarki cukinię, przetarty przez praskę czosnek, obrane, pokrojone na kawałki szparagi i przyprawy. Jeśli jest za gęste, można dodać wody. Kiedy warzywa będą miękkie dodajemy oliwę, pomidory i dusimy jeszcze kilka minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy