Lekki deser truskawkowo-jogurtowy
4 porcje
60 min
Łatwe
Łatwy i pyszny deser na bazie jogurtu naturalnego.
Składniki
500 g Truskawki
200 ml Woda
2 szt. Opakowania galaretki truskawkowej
400 g Jogurt naturalny
Sezonowe owoce
Lekki deser truskawkowo-jogurtowy
Lekki deser truskawkowo-jogurtowy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Truskawki wraz z wodą zblendować, przelać do garnuszka i zagotować. Następnie wyłączyć palnik i wsypać galaretki mieszając. Dobrze rozmieszane zostawić do ostudzenia.
Schłodzoną masę truskawkową przelać do miski, dodać jogurt naturalny i dobrze wymieszać (ja użyłam trzepaczki). Gotową masę przelać do miseczek lub pucharków i wstawić do lodówki do stężenia. Nieco masy zostawić i po lekkim zgęstnięciu wycisnąć przez szprycę na stężały deser. Udekorować owocami. Podawać schłodzone z lodówki.
Komentarze