Łosoś norweski z piekarnika
4 porcje
40 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Łosoś norweski z piekarnika
Łosoś norweski z piekarnika
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przygotowanie:
Na płycie rozgrzej patelnię i upraż panko na złoty kolor. Odstaw do ostygnięcia.
Łososia opłucz i osusz ręcznikiem, ułóż na blaszce, przypraw pieprzem.
Wydrąż awokado do miski i rozgnieć widelcem, dodaj musztardę, posiekaną kolendrę, sok z limonki i dokładnie wymieszaj.
Na stekach z ryby rozłóż równomiernie masę z awokado. Wszystko posyp bułką panko tak, żeby dokładnie przylegała do masy i ryby (możesz ją ugnieść delikatnie palcami).
Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 15–20 minut.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.
Podanie:
Upieczonego łososia przed samym podaniem posyp solą maldon oraz siekanym szczypiorem.
W takiej formie będzie doskonale smakował zarówno w lekkiej wersji np. z mixem sałat lub surówką z młodego szpinaku, jak i jako element tradycyjnego obiadu, z dodatkiem jarzyn.
Komentarze