Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Makaron ala carbonara z łososiem i szaparagami

Makaron ala carbonara z łososiem i szaparagami
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bajecznie smaczny makaron to właśnie ten! Pyszny pieczony łosoś, chrupiące szparagi i wszystko posypane serem grana padano, czy istnieje niebo? Tak

Składniki

1 szt. filet z łososia
1 szt. pęczek szparagów
1 szt. ząbek czosnku
4 szt. gniazda makaronu tagliatelle
2 szt. jajka
1 szczypta sól, pieprz do smaku
1/2 szt. sok z połówki cytryny
40 g ser granda padano

Opis wykonania

Łososia nacieramy solą i pieprzem, i skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy na bok, gotujemy wodę na makaron, szparagi odłamać zdrewniałe końcówki, pokroić w drobne krążki, zostawiając końcówki. Wkładamy do osolonej wody i gotujemy przez około 5 minut. Łososia pieczemy lub grillujemy, a następnie siekamy na mniejsze kawałki. Makaron przekładamy na rozgrzaną patelnię, dodajemy, łososia, szparagi i wbijamy jajka. Smażymy przez moment aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec posypujemy serem grana padano i opcjonalnie świeżą posiekaną bazylią. Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy