Makaron ala carbonara z łososiem i szaparagami

2 porcje
40 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Makaron ala carbonara z łososiem i szaparagami
Makaron ala carbonara z łososiem i szaparagami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Łososia nacieramy solą i pieprzem, i skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy na bok, gotujemy wodę na makaron, szparagi odłamać zdrewniałe końcówki, pokroić w drobne krążki, zostawiając końcówki. Wkładamy do osolonej wody i gotujemy przez około 5 minut. Łososia pieczemy lub grillujemy, a następnie siekamy na mniejsze kawałki. Makaron przekładamy na rozgrzaną patelnię, dodajemy, łososia, szparagi i wbijamy jajka. Smażymy przez moment aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec posypujemy serem grana padano i opcjonalnie świeżą posiekaną bazylią. Smacznego!
Komentarze