Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Makaron Rotondi

Opis wykonania

faszerowane mięsem wołowym i warzywami z purée z dyni. !!!TORPEDA!!!

baner reklamowy maszynki do mielenia Do garnka wlewamy wodę,zagotowujemy,wrzucamy mięso,obrane warzywa,liście laurowe,ziele angielskie,jagody jałowca lekko solimy,gotujemy do miękkości pod koniec gotowania wrzucamy brokuła,odcedzamy przez sito (wywar możemy wykorzystać do zrobienia zupy). Mięso,warzywa,studzimy,mielimy w maszynce dwukrotnie na średnich oczkach,doprawiamy do smaku.Dynię kroimy na pół,usuwamy pestki,obieramy ze skórki.W garnku rozgrzewamy masło wrzucamy pokrojoną w kostkę dynię,dodajemy starty imbir,papryczkę chili,dusimy aż dynia będzie bardzo miękka,miksujemy blenderem na gładkie purée,doprawiamy solą do smaku..Do dużej miski przesiewamy mąkę,dodajemy sól,wbijamy jajka,wlewamy olej,wyrabiamy rękoma elastyczne gładkie ciasto tak aby łatwo odchodziło od dłoni.Ciasto przykrywamy czystym ręcznikiem na 15 minut..Ciasto dzielimy na 4 równe porcje.Na równej powierzchni ciasto wałkujemy cieniutki prostokąt,wykrawamy za pomocą szklanki kółka.Na środek każdego kładziemy porcję farszu.Farsz przykrywamy drugim plastrem ciasta mocno sklejamy brzegi.Makaron gotujemy 10 minut w osolonym wątku,wyjmujemy łyżką cedzakową,porcjujemy na talerze,podajemy z dyniowym purée,posypujemy skórką z cytryny,dekorujemy świeżą szałwią. SMACZNEGO.