Makaron ze szpinakiem i orzeszkami arachidowymi
2 porcje
30 min
Łatwe
Makaron ze szpinakiem i orzeszkami arachidowymi
Składniki
300 g Makaron
450 g Szpinak mrożony
100 g Ser Feta
1 szt. Cebula
2 szt. Ząbek czosnku
60 g Orzeszki arachidowe bez soli
1 szczypta Gałka muszkatołowa
1 szczypta Sól, pieprz
2 łyżka Olej rzepakowy
Makaron ze szpinakiem i orzeszkami arachidowymi
Makaron ze szpinakiem i orzeszkami arachidowymi
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1. Makaron ugotować w osolonej wodzie.
2. Cebulkę i czosnek posiekać, podsmażyć na rozgrzanym oleju.
3. Do cebulki dodać mrożony szpinak, wymieszać i podsmażać do momentu rozmrożenia szpinaku i wyparowania nadmiaru wody.
4. Następnie dodać pokruszony ser Feta, wymieszać i doprawić do smaku pieprzem, solą oraz gałką muszkatołową.
5. Tak przygotowany farsz wyłożyć na ugotowany makaron. Posypać orzeszkami arachidowymi.
Danie można łatwo przetransportować w lunchboxie do pracy, Dobrze smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.
Komentarze