Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Makaron ze szpinakiem i orzeszkami arachidowymi

Makaron ze szpinakiem i orzeszkami arachidowymi
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Makaron ze szpinakiem i orzeszkami arachidowymi

Składniki

300 g Makaron
450 g Szpinak mrożony
100 g Ser Feta
1 szt. Cebula
2 szt. Ząbek czosnku
60 g Orzeszki arachidowe bez soli
1 szczypta Gałka muszkatołowa
1 szczypta Sól, pieprz
2 łyżka Olej rzepakowy

Opis wykonania

1. Makaron ugotować w osolonej wodzie. 2. Cebulkę i czosnek posiekać, podsmażyć na rozgrzanym oleju. 3. Do cebulki dodać mrożony szpinak, wymieszać i podsmażać do momentu rozmrożenia szpinaku i wyparowania nadmiaru wody. 4. Następnie dodać pokruszony ser Feta, wymieszać i doprawić do smaku pieprzem, solą oraz gałką muszkatołową. 5. Tak przygotowany farsz wyłożyć na ugotowany makaron. Posypać orzeszkami arachidowymi. Danie można łatwo przetransportować w lunchboxie do pracy, Dobrze smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Natalia Kowalska
Idealny do pracy. Najprostsze danie z mojego repertuaru. I jakie smaczne 🙂
Natalia Kowalska
Idealny na lunch do pracy