Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Makaron ze szpinakiem i orzeszkami arachidowymi

Makaron ze szpinakiem i orzeszkami arachidowymi

Opis wykonania

30 min
Łatwe
dla 2 osób

Makaron ze szpinakiem i orzeszkami arachidowymi

1. Makaron ugotować w osolonej wodzie.
2. Cebulkę i czosnek posiekać, podsmażyć na rozgrzanym oleju.
3. Do cebulki dodać mrożony szpinak, wymieszać i podsmażać do momentu rozmrożenia szpinaku i wyparowania nadmiaru wody.
4. Następnie dodać pokruszony ser Feta, wymieszać i doprawić do smaku pieprzem, solą oraz gałką muszkatołową.
5. Tak przygotowany farsz wyłożyć na ugotowany makaron. Posypać orzeszkami arachidowymi.

Danie można łatwo przetransportować w lunchboxie do pracy, Dobrze smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.
Katarzyna Podczasi
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Quiz dla smakoszy!

Gdzie i kiedy powstał ruch Slow Food?