Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Marynowany filet cielęcey

Opis wykonania

Filet cielęcy marynowany w imbirze, soku pomidorowym i sosie teryiaki.

Imbir cienko obrać i drobno zetrzeć. Czosnek obrać i rozgnieść. Dodać sok pomidorowy, sos teriyaki, imbir i czosnek. Mięso polać marynatą i marynować pod przykryciem ok. 1 godzinę. W tym czasie dwukrotnie zamieszać. Wsunąć do komory gotowania nieperforowany pojemnik do gotowania i rozgrzać do temperatury 80⁰C. Ręcznikiem papierowym osuszyć mięso. Filet cielęcy obsmażyć obracając na gorącym maśle przez 5 minut na średnim ogniu. Włożyć do podgrzanego pojemnika do gotowania i powoli dogotowywać przez ok. 30 minut. Na koniec dodać nieco soli morskiej.
Sposób nastawania: piekarnik parowy: powolne gotowanie w 80⁰C w rozgrzanym piekarniku, 30 minut.
Wskazówka: do tego pasuje sałatka ze szparagów.