Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Filet cielęcy marynowany w imbirze, soku pomidorowym i sosie teryiaki.

Składniki

20 g kłącza imbiru
ząbek czosnku
75 ml soku pomidorowego
4 łyżka sosu teryiaki
700 g filetu cielęcego
1 łyżka masła
gruba sól morska

Opis wykonania

Imbir cienko obrać i drobno zetrzeć. Czosnek obrać i rozgnieść. Dodać sok pomidorowy, sos teriyaki, imbir i czosnek. Mięso polać marynatą i marynować pod przykryciem ok. 1 godzinę. W tym czasie dwukrotnie zamieszać. Wsunąć do komory gotowania nieperforowany pojemnik do gotowania i rozgrzać do temperatury 80⁰C. Ręcznikiem papierowym osuszyć mięso. Filet cielęcy obsmażyć obracając na gorącym maśle przez 5 minut na średnim ogniu. Włożyć do podgrzanego pojemnika do gotowania i powoli dogotowywać przez ok. 30 minut. Na koniec dodać nieco soli morskiej. Sposób nastawania: piekarnik parowy: powolne gotowanie w 80⁰C w rozgrzanym piekarniku, 30 minut. Wskazówka: do tego pasuje sałatka ze szparagów.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych