Medaliony z indyka
2 porcje
40 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Delikatne mięso indyka można przygotować na wiele sposobów. W Akademii Smaku pokażę jak przygotować medaliony z indyka z dodatkiem oscypka i żurawiny. Doskonałe połączenie smaku wędzonego sera i słodkiej konfitury.
Składniki
400 g piersi z indyka
1 oscypek
3-4 łyżki żurawiny ze słoika
1 ząbek czosnku
olej do smażenia
sól, pieprz do smaku
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
352.7 kcal
Tłuszcz
10.8 g
Węglowodany
20.45 g
Błonnik
43.1 g
Białko
1.1 g
Sól
3.8 g
Medaliony z indyka
Medaliony z indyka
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Piersi z indyka umyj i osusz. Mięso pokrój w małe medaliony i natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz dopraw solą oraz pieprzem.
Medaliony obsmaż równomiernie na patelni.
Porada
Soczysta pieczeń jest na wyciągnięcie ręki! Termosonda PerfectRoast w piekarnikach marki Bosch mierzy temperaturę w kilku miejscach pieczonego mięsa i kontroluje intensywność grzania, tak żebyś miał pewność, że Twoja pieczeń będzie perfekcyjna.
Na usmażone kotleciki ułóż po plasterku oscypka oraz łyżeczce żurawiny.
Zapiecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do momentu, aż ser się lekko rozpuści.
Komentarze