Medaliony z indyka

2 porcje
40 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Medaliony z indyka
Medaliony z indyka
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Piersi z indyka umyj i osusz. Mięso pokrój w małe medaliony i natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz dopraw solą oraz pieprzem.

Medaliony obsmaż równomiernie na patelni.
Porada
Soczysta pieczeń jest na wyciągnięcie ręki! Termosonda PerfectRoast w piekarnikach marki Bosch mierzy temperaturę w kilku miejscach pieczonego mięsa i kontroluje intensywność grzania, tak żebyś miał pewność, że Twoja pieczeń będzie perfekcyjna.


Na usmażone kotleciki ułóż po plasterku oscypka oraz łyżeczce żurawiny.

Zapiecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do momentu, aż ser się lekko rozpuści.
Komentarze