Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Delikatne mięso indyka można przygotować na wiele sposobów. W Akademii Smaku pokażę jak przygotować medaliony z indyka z dodatkiem oscypka i żurawiny. Doskonałe połączenie smaku wędzonego sera i słodkiej konfitury.

Składniki

400 g piersi z indyka
1 oscypek
3-4 łyżki żurawiny ze słoika
1 ząbek czosnku
olej do smażenia
sól, pieprz do smaku

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
352.7 kcal
Tłuszcz
10.8 g
Węglowodany
20.45 g
Błonnik
43.1 g
Białko
1.1 g
Sól
3.8 g

Opis wykonania

Piersi z indyka umyj i osusz. Mięso pokrój w małe medaliony i natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz dopraw solą oraz pieprzem.

Medaliony obsmaż równomiernie na patelni.

Porada

Soczysta pieczeń jest na wyciągnięcie ręki! Termosonda PerfectRoast w piekarnikach marki Bosch mierzy temperaturę w kilku miejscach pieczonego mięsa i kontroluje intensywność grzania, tak żebyś miał pewność, że Twoja pieczeń będzie perfekcyjna.

Bosh Logo
Bosh

Na usmażone kotleciki ułóż po plasterku oscypka oraz łyżeczce żurawiny.

Zapiecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do momentu, aż ser się lekko rozpuści.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych