Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Miruna podana na czarnym makaronie (sepia) z pomidorkami cherry, solirodem, szczypiorkiem oraz sosem holenderskim

Składniki

500 g miruna
300 g spaghetti
30 g szczypior
10 szt. cherry
100 g soliród
100 ml sos holenderski
2 szt. żółtka
3 łyżka winno wytrawne
1 łyżka ocet winny

Opis wykonania

Robię sos holenderski z wina, octu winnego, masła i żółtek. Gotuję makaron oraz soliród w tym czasie smażę rybę. Pomidorki cherry przesmażam z solirodem i dorzucam makaron doprawiam odrobiną soli i pieprzy. Układam na talerzu makaron z dodatkami na to usmażoną chrupiącą mirunę polewam sosem i posypuję szczypiorkiem. Sos holenderski robię tak... Ocet winny oraz wino podgrzewam z żółtkami podgrzewamy cały czas mieszając (można to zrobić na kąpieli wodnej)aż będzie miało gęstą jednolitą konsystencje (ale tak żeby nie przekroczyć 65C) Na koniec dodajemy płynne masło i doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych