Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Miruna z czarnym makaronem

Opis wykonania

Miruna podana na czarnym makaronie (sepia) z pomidorkami cherry, solirodem, szczypiorkiem oraz sosem holenderskim

Robię sos holenderski z wina, octu winnego, masła i żółtek. Gotuję makaron oraz soliród w tym czasie smażę rybę. Pomidorki cherry przesmażam z solirodem i dorzucam makaron doprawiam odrobiną soli i pieprzy. Układam na talerzu makaron z dodatkami na to usmażoną chrupiącą mirunę polewam sosem i posypuję szczypiorkiem. Sos holenderski robię tak... Ocet winny oraz wino podgrzewam z żółtkami podgrzewamy cały czas mieszając (można to zrobić na kąpieli wodnej)aż będzie miało gęstą jednolitą konsystencje (ale tak żeby nie przekroczyć 65C) Na koniec dodajemy płynne masło i doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego