Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Muffiny NaWinie

Opis wykonania

Muffinki na śniadanie, dlaczego nie? Lekkie i pyszne z tym co akurat nam się nawinie pod rękę albo 'zalega' nam w lodówce.

baner reklamowy maszynki do mielenia 1. Blaszkę na muffinki smarujemy roztopionym olejem kokosowym i na dnie układamy koszyczki z szynki parmeńskiej. 2. Do każdego z nich dodajemy według uznania poszatkowane liście szpinaku i pomidora pokrojonego w kostkę. Lub brokuła z papryką bądź pomidorem. Połączenie jest dowolne tak jak i same składniki. Wszystko zależy od naszych upodobań bądź tego co akurat mamy w lodówce. 4. Do miseczki dodajemy mleko, sól, pieprz i parmezan. Powstała masę dzielimy na dwa. Drugą część przelewamy do osobnej miski. Do naczynia numer 1 wbijamy dwa jajka. Dokładnie mieszamy i przelewamy do 1/2 koszyczków (jeśli mamy ich 12 to tylko 6 uzupełniamy masą serowo-jajeczną). Na wierz możemy dodać odrobinę parmezanu. Do pozostałych koszyczków wlewamy masę serową i na wierzch każdego z nich wbijamy całe jajko. Oprószamy je solą i pieprzem. 5. Piekarnik nastawiamy na 170*C i zapiekamy nasze muffiny 20 minut. Smacznego!