Muhammara

4 porcje
60 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Muhammara
Muhammara
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Paprykę umyj, przekrój na ćwiartki, oczyść. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok. 25–30 minut do lekkiego przypalenia skóry. Wyjętą z piekarnika paprykę włóż do worka foliowego, zostaw do ostygnięcia.

Po wystygnięciu obierz paprykę ze skóry, przełóż do naczynia blendera, dodaj orzechy, czosnek, oliwę, miód, kumin, chilli i sól.
Porada
Rozdrabnianie mięs, owoców, warzyw, serów
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.


Całość zblenduj do uzyskania masy.
Komentarze