Mus z kaszy jaglanej i mango
2 porcje
20 min
Łatwe
Owocowa nuta, delikatna słodycz białej czekolady z odrobiną słonych pistacji. Ten mix smaków jest wart grzechu.
Składniki
1 szklanka Kasza jaglana
1 szt. Mango
1,5 szklanka Mleko kokosowe
Szczypta szczypta Cynamon
Kilka garść Orzechy pistacjowe
10 dkg Biała czekolada
Mus z kaszy jaglanej i mango
Mus z kaszy jaglanej i mango
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kaszę prażymy, przelewamy zimną wodą i gotujemy 10 minut pod przykryciem na małym ogniu. Nie mieszamy.
Do przestudzonej kaszy dajemy obrane i pokrojone mango, mleko i cynamon. Wszytko miksujemy na gładko.
Przekładamy do misek, posypujemy białą czekoladą i pistacjami.
Komentarze