Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Nadziewane kabaczki

Nadziewane kabaczki
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Smakowite danie zarówno na ciepło jak i na zimno :)

Składniki

300 dkg wołowina
4 szt. kabaczek
1 szt. papryka
5 szt. pomidory
2 garść ser zółty
8 szczypta oregano
8 szczypta bazylia
8 szczypta sól
8 szczypta pieprz

Opis wykonania

Kabaczki przecinam w połowie, wydrążam zawartość i kładę na patelni, dodaje do tego pokrojone pomidory, paprykę i wcześniej usmażoną wołowinkę, sól, pieprz, oregano bazylię, wszystko polewam olejem lnianym i podsmażam tak aby woda odparowała. Gdy składniki są już gotowe, faszeruje nimi wydrążone kabaczki. Można zrobić wersję z serem żółtym lub bez :) Wszystko zapiekam 20 minut w temperaturze 200 stopni C. Smacznego :)

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych