Naleśniczki deserowe

4 porcje
20 min
Łatwe
Składniki
Naleśniczki deserowe
Naleśniczki deserowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Masę serową aby otrzymać należy wszystko dobrze wymieszać aż do jednolitej konsystencji. Ciasto na naleśniki: 4 jajka oddzielamy białka i żółtka. Białka solimy i ubijamy. Żółtko rozbełtać, dodać 2 szklanki mleka i 2 szklanki wody. Wymieszać, a następnie stopniowo dodawać mąką, aż ciasto uzyska konsystencję śmietany. Dodać ubitą pianę. Jeśli ciasto jest za gęste dodać wodę. Na lekko podsmażone naleśniki dodajemy masę serową, zawijamy i ponownie podsmażamy. Można oblać je śmietaną lub czekoladą, oraz posypać kawałkami owoców. SMACZNEGO :)
Komentarze