Naleśniki amarantusowe z młodym jęczmieniem
7 porcje
30 min
Łatwe
Naleśniki z mąki z amarantusa są bezglutenowe, dietetyczne i lekkostrawne. Idealne dla osób dbających o linię.
Składniki
2 szklanka mąka z amarantusa
500 ml mleko
3 szt. jajka
4 łyżka mąka ryżowa
1 łyżeczka proszek do pieczenia
100 ml olej
300 ml chudy twarożek
1 łyżeczka młody jęczmień
3 łyżka miód
Naleśniki amarantusowe z młodym jęczmieniem
Naleśniki amarantusowe z młodym jęczmieniem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mleko i jaka wlewamy do miski, dodajemy mąki i proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy ciasto trzepaczką, aż składniki się połączą. Ciasto odkładamy na 15 minut aby mąka dobrze napęczniała. Patelnie teflonową smarujemy olejem i pieczemy naleśniki. Mniejszą część twarożku mieszamy z młodym jęczmieniem. Naleśniki smarujemy twarożkiem następnie pastą z jęczmieniową i zwijamy, przecinamy na pół i posypujemy lekko cukrem pudrem. Smacznego.
Komentarze