Naleśniki gryczane z bananem i masłem migdałowym
4 porcje
20 min
Łatwe
Naleśniki: gryczane to idealne danie na śniadanie. Pożywne, smaczne i dające dużo radości :)
Składniki
1 szklanka Mąka gryczana
1 szklanka Mleko orkiszowe
1 szklanka woda
2 szt. jaja
1 szczypta sól
3 łyżeczka erytrol
2 łyżeczka kakao
2 szt. banan
4 łyżka Masło migdałowe
1 łyżeczka olej kokosowy
Naleśniki gryczane z bananem i masłem migdałowym
Naleśniki gryczane z bananem i masłem migdałowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1. Wszystkie składniki poza bananem, olejem kokosowym i masłem migdałowym dokładnie miksujemy.
2. Ciasto wylewamy w formie naleśników i smażymy na płaskiej, nieprzywierającej patelni, lekko nasmarowanej olejem kokosowym.
3. Usmażonego naleśnika smarujemy łyżką masła migdałowego, a na masło kładziemy pół rozgniecionego banana. Zawijamy i posypujemy ulubionymi, posiekanymi orzechami i owocami - polecam jabłka :)
Do naleśnika idealnie komponuje się kawa czarna lub zielona herbata :)
Komentarze