Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Naleśniki gryczane z bananem i masłem migdałowym

Naleśniki gryczane z bananem i masłem migdałowym
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Naleśniki: gryczane to idealne danie na śniadanie. Pożywne, smaczne i dające dużo radości :)

Składniki

1 szklanka Mąka gryczana
1 szklanka Mleko orkiszowe
1 szklanka woda
2 szt. jaja
1 szczypta sól
3 łyżeczka erytrol
2 łyżeczka kakao
2 szt. banan
4 łyżka Masło migdałowe
1 łyżeczka olej kokosowy

Opis wykonania

1. Wszystkie składniki poza bananem, olejem kokosowym i masłem migdałowym dokładnie miksujemy. 2. Ciasto wylewamy w formie naleśników i smażymy na płaskiej, nieprzywierającej patelni, lekko nasmarowanej olejem kokosowym. 3. Usmażonego naleśnika smarujemy łyżką masła migdałowego, a na masło kładziemy pół rozgniecionego banana. Zawijamy i posypujemy ulubionymi, posiekanymi orzechami i owocami - polecam jabłka :) Do naleśnika idealnie komponuje się kawa czarna lub zielona herbata :)
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy