Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Naleśniki ryżowe

Opis wykonania

W Akademii Smaku pokażę mój sprawdzony przepis na idealne bezglutenowe naleśniki. Przygotujesz je z zaledwie dwóch składników - ryżu i wody. Pyszne w wersji na słodko jak i na słono.

Naleśniki ryżowe - krok 1

Ryż zalej 2 szklankami zimnej wody i zostaw na noc.

Następnego dnia ryż odcedź, zalej 1 szklanką świeżej wody i dodaj szczyptę soli.

Naleśniki ryżowe - krok 2

Dokładnie wszystko zblenduj przy pomocy blendera na rzadki, biały płyn. Następnie dodaj łyżkę mąki i zamieszaj.

Naleśniki ryżowe - krok 3

Na patelni rozgrzej mocno olej. Wlej ciasto i smaż przez 2 -3 minuty, następnie obróć na drugą stronę i smaż kolejną minutę. Powtarzaj aż do wyczerpania ciasta.

Naleśniki ryżowe - krok 4

Podawaj z ulubionym dżemem czy powidłami.