Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
W Akademii Smaku pokażę mój sprawdzony przepis na idealne bezglutenowe naleśniki. Przygotujesz je z zaledwie dwóch składników - ryżu i wody. Pyszne w wersji na słodko jak i na słono.

Składniki

1 szklanka - ryżu
3 szklanki - wody
1 łyżka - mąki ryżowej
1 szczypta - soli
- olej do smażenia
- powidła lub dżem do podania

Opis wykonania

1

Ryż zalej 2 szklankami zimnej wody i zostaw na noc.

Następnego dnia ryż odcedź, zalej 1 szklanką świeżej wody i dodaj szczyptę soli.

2

Dokładnie wszystko zblenduj przy pomocy blendera na rzadki, biały płyn. Następnie dodaj łyżkę mąki i zamieszaj.

3

Patelnię z olejem mocno rozgrzej na płycie grzewczej. Wlej ciasto i smaż przez 2–3 minuty, następnie obróć na drugą stronę i smaż kolejną minutę. Powtarzaj aż do wyczerpania ciasta.

4

Podawaj z ulubionym dżemem czy powidłami.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
fiziowaaa
Przepyszne, polecam!