Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Naleśniki ryżowe z farszem drobiowym

Naleśniki ryżowe z farszem drobiowym
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Naleśniki z mąki ryżowej faszerowane pieczarkami, plasterkami piersi drobiowej oraz sosem z suszonych pomidorów i szpinaku.Dania z drobiu to nie tylko kotlety - można przyrządzić je także w formie naleśników.

Składniki

2 łyżka mąka ryżowa
70 ml woda
1 szt. jajo
0,5 kg pieczarki
10 szt. suszone pomidory
250 g szpinak świeży
4 szt. Pierś z kurczaka pieczona plasterki
2 szt. cebula
2 szt. czosnek ząbki duże
1 szczypta tymianek
2 szczypta sól himalajska
2 szczypta pieprz czarny
1 łyżka jogurt grecki o obniżonej zawartości tłuszczu

Opis wykonania

Mąkę,wodę oraz szczyptę soli i jajko dokładnie mieszam ze sobą. Na rozgrzaną patelnię do naleśników wlewam łyżeczkę oleju kokosowego i gdy olej jest dobrze rozgrzany smażę cienkie naleśniki. Rozgrzewam patelnię i wlewam 1 łyżeczkę oliwy z oliwek. Wrzucam pokrojone w kostkę cebule i chwilę szklę,dodaję przetarte pieczarki na tarce o grubych oczkach.Duszę do odparowania wody.Doprawiam solą i pieprzem. W rozgrzanym rondelku duszę suszone pomidory z czosnkiem,dorzucam szpinak.Doprawiam Tymiankiem,Pieprzem. Czekam do odparowania wody.Zdejmuję z ognia i dodaję łyżkę jogurtu greckiego. Naleśnik pierwszy smaruję pieczarkami i kładę plasterki piersi,na wierzch kładę drugi naleśnik i Nakładam Łyżkę powstałego sosu z suszonych pomidorów. W temp. 180 stopni podpiekam naleśniki przez ok. 10-15 min. Kroję na trójkąty. Ta propozycja świetnie nada się na każdy posiłek dnia od śniadania po kolację.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych