Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Naleśniki ryżowe z farszem drobiowym

Opis wykonania

Naleśniki z mąki ryżowej faszerowane pieczarkami, plasterkami piersi drobiowej oraz sosem z suszonych pomidorów i szpinaku.Dania z drobiu to nie tylko kotlety - można przyrządzić je także w formie naleśników.

Mąkę,wodę oraz szczyptę soli i jajko dokładnie mieszam ze sobą. Na rozgrzaną patelnię do naleśników wlewam łyżeczkę oleju kokosowego i gdy olej jest dobrze rozgrzany smażę cienkie naleśniki. Rozgrzewam patelnię i wlewam 1 łyżeczkę oliwy z oliwek. Wrzucam pokrojone w kostkę cebule i chwilę szklę,dodaję przetarte pieczarki na tarce o grubych oczkach.Duszę do odparowania wody.Doprawiam solą i pieprzem. W rozgrzanym rondelku duszę suszone pomidory z czosnkiem,dorzucam szpinak.Doprawiam Tymiankiem,Pieprzem. Czekam do odparowania wody.Zdejmuję z ognia i dodaję łyżkę jogurtu greckiego. Naleśnik pierwszy smaruję pieczarkami i kładę plasterki piersi,na wierzch kładę drugi naleśnik i Nakładam Łyżkę powstałego sosu z suszonych pomidorów. W temp. 180 stopni podpiekam naleśniki przez ok. 10-15 min. Kroję na trójkąty. Ta propozycja świetnie nada się na każdy posiłek dnia od śniadania po kolację.