Naleśniki z serem
![Naleśniki z serem](https://akademiasmaku.pl/storage/7652/conversions/nalesniki-z-serem-4825-single.webp)
4 porcje
40 min
Łatwe
4.71 (Ilość ocen: 7)
Składniki
Naleśniki z serem
Naleśniki z serem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9341/conversions/IkACKqkgIiNfbu-thumb.webp)
W misce umieść mąkę. Dolej mleko i wbij jajko. Dodaj szczyptę soli i cukru. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj przy użyciu trzepaczki, aż do uzyskania jednolitej masy bez grudek. Jeżeli ciasto jest zbyt gęste, możesz rozcieńczyć je 1/4 szklanki mleka lub wody.
Na płycie grzewczej dobrze rozgrzej dobrze patelnię i usmaż naleśniki. Przed smażeniem patelnię cienko posmaruj olejem, np. za pomocą pędzla kuchennego.
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9342/conversions/pNFy80e0DRDo8L-thumb.webp)
Przygotuj nadzienie – w misce umieść twaróg, dodaj cukier puder, cukier waniliowy i jogurt. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![4](https://akademiasmaku.pl/storage/9343/conversions/YMA46Xh8V7LGb5-thumb.webp)
Naleśniki posmaruj nadzieniem i zwiń w rulony.
Podsmaż na patelni na rozgrzanym maśle. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Komentarze