Naturalna pszenica z marchwią i orzechami laskowymi
4 porcje
Średnie
Przepis na pyszną naturalną pszenicę z marchwią i orzechami laskowymi.
Składniki
300 g marchwi
cebula
1 łyżka oleju z orzechów laskowych
300 g naturalnej pszenicy (Ebly)
0,5 l gorącego wywaru warzywnego
70 g orzechów laskowych
125 g twarożku
1 łyżka tartego chrzanu ze słoika
sól, czarny pieprz
Naturalna pszenica z marchwią i orzechami laskowymi
Naturalna pszenica z marchwią i orzechami laskowymi
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Rozgrzać komorę gotowania. Marchew obrać i drobno zetrzeć. Obrać cebulę i drobno posiekać. Utartą marchew i posiekaną cebulę poddusić przez 5 minut na oleju w nieperforowanym pojemniku do gotowania zgodnie z przepisem.Dolać wrzący bulion warzywny. Pszenicę włożyć do gorącej cieczy i gotować według przepisu. Orzechy laskowe drobno pokroić. Wymieszać twarożek z chrzanem i orzechami i dodać do pszenicy Doprawić solą i pieprzem, a następnie odstawić na krótko.
Sposób nastawiania: piekarnik parowy: odgrzewanie 130⁰C w rozgrzanym piekarniku, marchew: 5 minut.
Gotowanie na parze 100⁰C, naturalna pszenica:16-18 minut.
Wskazówka: zamiast oleju z orzechów laskowych można użyć również oleju z orzechów włoskich.
Komentarze