Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Naturalna pszenica z marchwią i orzechami laskowymi

Opis wykonania

Przepis na pyszną naturalną pszenicę z marchwią i orzechami laskowymi.

Rozgrzać komorę gotowania. Marchew obrać i drobno zetrzeć. Obrać cebulę i drobno posiekać. Utartą marchew i posiekaną cebulę poddusić przez 5 minut na oleju w nieperforowanym pojemniku do gotowania zgodnie z przepisem.Dolać wrzący bulion warzywny. Pszenicę włożyć do gorącej cieczy i gotować według przepisu. Orzechy laskowe drobno pokroić. Wymieszać twarożek z chrzanem i orzechami i dodać do pszenicy Doprawić solą i pieprzem, a następnie odstawić na krótko.
Sposób nastawiania: piekarnik parowy: odgrzewanie 130⁰C w rozgrzanym piekarniku, marchew: 5 minut.
Gotowanie na parze 100⁰C, naturalna pszenica:16-18 minut.
Wskazówka: zamiast oleju z orzechów laskowych można użyć również oleju z orzechów włoskich.