Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Naturalna pszenica z marchwią i orzechami laskowymi

Naturalna pszenica z marchwią i orzechami laskowymi
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Przepis na pyszną naturalną pszenicę z marchwią i orzechami laskowymi.

Składniki

300 g marchwi
cebula
1 łyżka oleju z orzechów laskowych
300 g naturalnej pszenicy (Ebly)
0,5 l gorącego wywaru warzywnego
70 g orzechów laskowych
125 g twarożku
1 łyżka tartego chrzanu ze słoika
sól, czarny pieprz

Opis wykonania

Rozgrzać komorę gotowania. Marchew obrać i drobno zetrzeć. Obrać cebulę i drobno posiekać. Utartą marchew i posiekaną cebulę poddusić przez 5 minut na oleju w nieperforowanym pojemniku do gotowania zgodnie z przepisem.Dolać wrzący bulion warzywny. Pszenicę włożyć do gorącej cieczy i gotować według przepisu. Orzechy laskowe drobno pokroić. Wymieszać twarożek z chrzanem i orzechami i dodać do pszenicy Doprawić solą i pieprzem, a następnie odstawić na krótko. Sposób nastawiania: piekarnik parowy: odgrzewanie 130⁰C w rozgrzanym piekarniku, marchew: 5 minut. Gotowanie na parze 100⁰C, naturalna pszenica:16-18 minut. Wskazówka: zamiast oleju z orzechów laskowych można użyć również oleju z orzechów włoskich.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych